Advertisements

Vicevi - SMS - Grafiti - Testovi


Dragi mama i tata,

Otkako sam došla u Zagreb studirati, ulijenila sam se u pisanju i žao mi je da vam nisam već i prije pisala. Imam puno novosti. Predlažem vam,da lijepo sjednete prije nego nastavite s čitanjem. Ne smijete čitati dok ne sjednete, u redu?
Ovdje mi je lijepo. Fraktura lubanje koju sam imala kad sam skočila kroz prozor sobe, jer je izbio požar, se je zacijelila. Samo sam dva tjedna bila u bolnici i sada već dobro vidim, glavobolje imam samo povremeno. Sreća, da je moj skok kroz prozor vidio dežurni na obližnjoj benzinskoj pumpi i odmah je pozvao liječnike i vatrogasce. Bio je vrlo ljubazan i posjetio me je u bolnici. Po povratku iz bolnice nisam imala kamo otići (soba je bila potpuno izgorila), pa me je pozvao k sebi. To je vrlo prijatna soba, iako je u podrumu. On je vrlo dobar momak i nas dvoje smo se ubrzo zaljubili i planiramo vjenčanje. Datum još nismo odredili, iako bi vjenčanje bilo prije nego se bude vidjelo da sam trudna.

Da dragi roditelji, trudna sam. Znam koliko želite, da imate unuke i njima darujete istu pažnju i ljubav kao što ste je meni, kad sam bila dijete. Datum vjenčanja još nismo odredili, jer nismo mogli obaviti predženidbene krvne pretrage radi nekakve infekcije koju ima moj dragi, pa sam je i ja dobila od njega. Znam da će te mojeg momka primiti u obitelj s otvorenim rukama. Iako nije školovan, vrlo je ambiciozan. Unatoč tome što nije bijelac i što je muslimanske vjere znam da vaša uvijek izražena strpljivost neće dozvoliti da bi vam to smetalo.
Eto, sada, kad ste saznali sve te novosti, mogu vas utješiti da nije bilo nikakvog požara, frakture lubanje, nisam bila u bolnici, niti nisam noseća, niti imam aids, niti momka uopće. Istina je da sam pala na ispitu iz matematike i fizike i morat ću ponavljati godinu. Željela sam samo da bi činjenice vidjeli u pravom svjetlu.

Vaša draga kći.